En perfekt smoothie bowl

En smoothie bowl är precis vad det låter som – smoothie i en skål med en härlig blandning av toppings som du avnjuter som frukost, mellanmål eller varför inte lunch eller middag. Det perfekta sättet att stilla hungern på ett nyttigt sätt. Det går snabbt och lätt att slänga ihop en smoothie bowl, och du kan också förbereda den hemma, ta med den i en termos och njuta av ditt härliga mellanmål i fikarummet eller efter träningen.

Gör en egen smoothie bowl

Att göra en smoothie är inte svårt. Du behöver en ordentlig mixer, gärna med glaskanna. En bra bas för en god smoothie är banan, nötmjölk eller vatten, havregryn och spenat. Kombinera gärna med olika frukter som jordgubbar, mango, päron, ananas eller äpple. Du kan också välja att utesluta mjölken och lägga i en rejäl klick grekisk yoghurt och sedan spä smoothien till lagom konsistens med vatten. Smoothie är dessutom perfekt för att boosta dig med ingefära, som ger en frisk smak och fungerar bra ihop med de flesta frukter och grönsaker.

Toppings

En av de viktigaste aspekterna av en smoothie bowl är toppingen. Här kan du variera dig precis hur du vill, efter humör och vad du har hemma i skåpen. Förslag på smarta och goda toppings är hampafrön, linfrön, chiafrön eller nötter av olika slag. Du kan också toppa med havregryn, russin och torkad frukt. Naturligtvis går det också bra att toppa din smoothie bowl med skivad frukt som banan, kiwi, jordgubbar eller mango, vilket kan förstärka fruktsmaken från smoothies.