Nyttiga mellanmål som ger energi

Ett bra mellanmål ska vara nyttigt, lätt och gott. För att undvika att lockas av fikarummets kakor eller frestas att ta en chokladbit eller kaka på eftermiddagen gäller det att ligga steget före och planera in ett gott och nyttigt mellanmål som gör att du orkar fortsätta att hålla tempot dagen ut.

En smoothie bowl mättar bra

Det är inte speciellt svårt att göra en god och mättande smoothie bowl som dessutom är full av grönsaker och frukter. För att få till den perfekta konsistensen är det bra att satsa pa en stadig mixer, gärna med en rejäl glaskanna som både är lätt att fylla och rengöra. Börja med att lägga grunden till smoothien genom att mixa banan eller avokado tillsammans med nötmjölk, grekisk yoghurt eller vatten. Låt sedan fantasin och kylskåpet sätta gränserna och testa att blanda i mango, banan, spenat, ananas och blåbär tillsammans med frön och gryn av olika slag. Toppa sedan din smoothie bowl med skivad frukt, nötter eller frön för en riktigt ordentlig smakbomb som garanterat håller dig mätt länge.

Moderna smörgåsar

Den gamla klassikern smörgåsen hänger fortfarande kvar och genom att satsa på en modern variant av den gamla mackan kan du få ett bra och nyttigt mellanmål som ger energi som räcker länge. Välj ett bra surdegsbröd som bakats länge och som är fullt med gryn, frön och nyttiga mjölsorter. Toppa din smörgås med avokao, hummus eller lax. Leta i affären efter kravmärkt eller annan certifierad lax och undvik på så sätt giftig lax – kolla laxen du köper innan du lägger den på mackan. Ytterligare alternativ på bra topping är mager skinka eller kalkon, eller ägg i olika former. Ett kokt, skivat ägg på smörgåsen kan tillsammans med ett äpple vara det perfekta mellanmålet. Lätt, nyttigt och gott.