Tips på sallader du blir mätt av

En sallad kan vara så mycket mer än några torra salladsblad, en ledsen tomat och en liten kvist persilja. Satsa på en matig sallad som ger dig hela kostcirkeln och garanterar energi hela dagen.

Sallad med riv

Det finns många olika sätt att bygga en sallad på och att låta grönsaker som spenat, salladsblad av olika slag, tomat, lök, morötter och rödbetor kombineras med matvete, quinoa, fullkornspasta eller bulgur gör att du skapar en matig sallad som gör att du slipper gå hungrig. Genom att låta dressingen stå i fokus och krydda den med riven ingefära, chili, honung och citron får du en sallad med ordentlig smak som dessutom ger ordentligt med antioxidanter och bidrar till bättre hälsa.

Proteinrika sallader

En sallad kan med fördel kombineras runt en proteinkälla som kalkon, grillad kyckling, fisk eller räkor. Det finns också många bra proteinkällor för veganen som tränar som till exempel hummus, quorn och tofu. Genom att variera marinad och dressingar kan du skapa nyttiga sallader med olika smak som trots att de har samma ingredienser ger en annorlunda sallad varje dag. Genom att låta grönsakerna kombineras med protein får du en komplett måltid som gör att du håller dig mätt länge.

Kombinera med en god efterrätt

Bara för att man vill äta nyttigt och ge kroppen bra mat behöver man inte undvika efterrätter helt och hållet. Du kan med fördel hugga in på en frisk fruktsallad eller njuta av en smoothie bowl, som kan fungera som en förlängning av salladen. En smoothie bowl är precis vad det låter som: en smoothie gjord på frukt och grönt som serveras i en skål och toppas med frön, nötter, skivad färsk frukt och gryn av olika slag. Andra tips på bra efterrätter är havrekakor eller mindre bitar av banan som rullats i jordnötssmör och doppats i mörk choklad.