Boosta dig med ingefära

Ingefära är en rot som på senare år blivit mycket populär i det svenska köket. Ingefära har en distinkt och utmärkande smak och doft, och har länge använts i det asiatiska köket där det är en naturlig del av japansk, kinesisk och koreansk kost. Det går lika bra att njuta av en bit ingefära i teet, som att låta riven ingefära smaksätta maten eller servera syltad eller inlagd ingefära tillsammans med sushi, en god wok eller en kryddig gryta.

Gör en egen smoothie bowl

Det är inte svårt att göra en perfekt smoothie bowl som är både god och mättande. Du behöver en stadig mixer, men det kan också fungera med en stavmixer om du väljer att satsa på mjuka frukter som banan och jordgubbar. En bra bas och utgångspunkt för en smoothie är banan eller avokado som mixas tillsammans med nötmjölk, grekisk yoghurt eller vatten. Genom att testa olika kombinationer som banan, spenat, mango, ananas, blåbär och frön och gryn av olika slag kan du hitta dina favoriter och njuta av olika frukter och grönsaker varje dag. Det funkar också perfekt att använda smoothien för att boosta kroppen med ingefära, och den friska smaken gifter sig bra ihop med de flesta frukter och grönsaker.

Positiva egenskaper för hela kroppen

Ingefära är bra för hela kroppen. En bit ingefära om dagen minskar gaser i magen och gör tarmarna lugna och snälla. Dessutom är ingefära anti-inflammatorisk och full med antioxidanter som boostar ditt immunförsvar, och den hjälper till att öka blodflödet i kroppen och minskar även kolesterolet vilket gör att ditt hjärta mår bättre. Ingefära kan också öka förbränningen och har visat sig lindra migrän. Det finns alltså gott om anledningar att köpa hem ett rejält lass ingefära nästa gång du är i affären.