Välkommen till min sida. Bakom sajten hittar ni mig, Jojo (Jessica) Ekblom, en glad tjej i mina bästa år som brinner för träning, hälsa, ett friskt inre, yttre och ett gladare och piggare liv. Hos mig får ni läsa om nya trender och kan ta del av smarta tips till hur just du fixar en lite hälsosammare vardag samtidigt som du kombinerar jobb, familj, vänner och träning på bästa sätt.

Träning och hälsa

Jag jobbar som PT (personlig tränare) på SATS med fokus på yoga, pilates och yogalates, som är en kombination av just yoga och pilates. Genom att fokusera på dessa typer av träning och hur de kombinerar fysiskt och psykiskt välmående kan jag hjälpa mina kunder att hitta balans i livet och att må bättre i både kropp och själ. Jag tränar själv både yoga och pilates, men också styrketräning och gillar att kombinera med pulshöjande träning som spinning och step-up då och då. Jag tränar de flesta dagarna i veckan men tycker också att det är viktigt att ha en vilodag och låta kroppen reparera sig själv innan jag tar nya tag.

Mat och dryck

För att få bra resultat på sin träning är det viktigt att äta rätt. Bland maten jag alltid har hemma hittar vi frukt och grönt som citroner, apelsiner, spenat, broccoli, äpplen och ingefära. Jag gillar nötter och fröer, och jag har skåpen fulla av sojamjölk och nötmjölk av olika slag. Jag dricker mycket grönt te och enorma mängder filtrerat vatten. Jag har inget strikt matschema och hos mig är inget förbjudet även om det finns vissa saker som jag vet får min kropp att må bättre än andra. Jag gillar ägg, havregrynsgröt, fisk och soppor, men undviker gärna rött kött, vanlig vit pasta och bananer. Mitt motto är att man ska äta det man mår bra av och känner att man får energi och styrka av. Men ibland får man fuska och i mitt fall innebär det gärna en pizza och ett glas rött vin. Så länge det inte är varje dag är det okej.

Livsstil och drömmar

Jag hoppas genom mitt jobb och min verksamhet kunna inspirera människor att leva ett hälsosammare, friskare och gladare liv. För mig är träning, mat och hälsa en livsstil och något jag verkligen brinner för, och förhoppningen är att en dag kunna öppna en egen studio, och ordna kurser och workshops som gör det möjligt att fördjupa sig i yoga och pilates. Följ med mig på min resa genom livet!